About queens musical theatre

Na jarenlang met elkaar te hebben gewerkt in andere theaterproducties, hebben wij samen een nieuw pad ingeslagen door met een kleine groep van 6 energieke podiumvrouwen (Anne, Diane, Jasmijn, Maureen, Myrthe en Sara) een nieuwe start te maken met Queens Musical Theatre. Hiermee combineren we de ervaring die we met elkaar hebben opgedaan met een fris, nieuw concept. Geboren uit een gevoel van vriendschap en verbondenheid en een fijne podiumconnectie zijn we samen met onze regisseur/muziekcoach opzoek gegaan naar een andere manier theater te maken. De laatste 10 jaar hebben wij allen aan avondvullende muziektheatervoorstellingen gewerkt, die logischerwijs veel om het lijf hebben en minder mogelijkheden bieden met het oog op speellocaties en andere gelegenheden dan in een klassiek theater. Nu willen wij graag ontdekken op welke nieuwe podia wij kunnen gaan staan, op andere plekken, op een andere manier om een nieuwe impuls te geven aan onze creatieve en muzikale talenten. Omdat theatermuziek onze eerste en grootste liefde is, beginnen wij met een keuze te maken uit het grote aanbod van Broadway en het West End, maar willen dit daarna uitbreiden met korte programma's met bijvoorbeeld de beste Nederlandse luisterliedjes en popsongs. Ook behoort het produceren van een eenakter of dergelijk kort spelblok tot de mogelijkheden. Naast onze producten waarmee we zelf naar buiten willen treden zijn wij ook in te huren om theater / zang op maat te verzorgen voor welke gelegenheid dan ook. Onze Queens kunnen zingen in veel genres. Ook acteer of dansopdrachten kunnen wij uitvoeren, aangezien onze dames ervaring met drie podiumdisciplines hebben: zang, acteren en dans.

Vanaf januari 2021 zijn 5 dames onze groep komen versterken als (additiona)l performer of cover. Zo kunnen wij vaker of met meer mensen op grotere locaties optreden. Iemand is weleens ziek of om een andere reden afwezig. Daarom is de kerngroep van de Queens enigszins aangevuld. De nieuwe Queens zullen in december 2021 voor het eerst hun opwachting maken.


OUR PERFORMANCES

Op dit moment richten wij ons op het neerzetten van twee korte musicaltheaterprogramma's die kunnen worden uitgevoerd tijdens festivals, culturele evenementen, feesten, huiskamers en open podia. De theaterblokken zullen een 'vintagegevoel' hebben wat betreft aankleding. Onze optredens bestaan niet alleen uit zang, ze zijn geheel geregisseerd en soms van dans voorzien. We kunnen optreden op een klein podium, binnen of buiten en hebben weinig nodig anders dan onszelf en enkele kleine rekwisieten die wij zelf verzorgen. Het is dus makkelijk om een optreden van ons te realiseren. Wij richten ons op het directe, persoonlijke contact met het publiek. De Queens zijn inmiddels goed ingespeeld en komen met hun twee spetterende theaterblokken vanaf januari 2022 weer naar je toe. In december 2021 hopen wij, na de vele tegenvallers door de Coronacrisis, met een spetterende premiere te komen waarmee wij onze terugkeer zullen vieren!

About OUR QUEENS

Onze dames zijn op het moment druk bezig met de repetities van ons nieuwe muziektheaterblok ' Queens langs de Grachten'.