About queens musical theatre

Na jarenlang met elkaar te hebben gewerkt in andere theaterproducties, hebben 6 energieke podiumvrouwen (Anne, Diane, Jasmijn, Maureen, Myrthe en Sara) begin 2019 besloten een nieuwe start te maken met 'Queens Musical Theatre'. Eind 2020 zijn hier 5 ervaren theaterdames bijgekomen (Doortje, Esme, Joyce, Petra en Sanne). In onze nieuwe samenstelling van 11 combineren we de ervaring die we door de jaren hebben opgedaan met een fris, nieuw concept. Een 'theaterverbondenheid', muzikaliteit en een prettige podiumconnectie zijn hierbij essentieel .

Avondvullende grote musicals en muziektheatervoorstellingen, die logischerwijs veel om het lijf hebben en minder mogelijkheden bieden met het oog op speellocaties en andere gelegenheden dan in een klassiek theater, maken plaats voor intiemere theaterblokken met een meer flexibel karakter. Wij willen graag ontdekken op welke nieuwe podia wij kunnen staan, op aparte of onverwachte plekken, op zo een andere manier om een nieuwe impuls te geven aan onze creatieve en muzikale talenten. Omdat theatermuziek onze eerste en grootste liefde is, beginnen wij met een keuze te maken uit het grote aanbod van Broadway en het West End (afgerond) en breiden dit later uit met korte programma's met bijvoorbeeld de beste Nederlandse luisterliedjes ( in productie). Straks kunnen er theaterblokken worden samengesteld met popsongs, cabaretliedjes of Kerstclassics. Ook behoort het produceren van een eenakter of dergelijk kort spelblok tot de mogelijkheden. Naast onze producten waarmee we zelf naar buiten willen treden zijn wij ook in te huren om theater / zang op maat te verzorgen voor welke gelegenheid dan ook. Onze Queens kunnen zingen in veel genres. Ook acteer of dansopdrachten kunnen wij uitvoeren, aangezien onze dames ervaring met drie podiumdisciplines hebben: zang, acteren en dans.

De basisgroep Queens bestaat uit 6 dames. Dit is de minimale bezetting voor bijvoorbeeld een huiskamer, klein podium of andere locatie een intiem karakter of beperkte ruimte. De basisgroep kan echter worden aangevuld tot maximaal 11 voor grotere locaties of optreden waarbij meer power nodig is. 5 Queens functioneren ook als alternate of cover. Zo kunnen wij vaker of met meer mensen op grotere locaties optreden en kunnen we bij ziekte of om andere redenen afwezige Queens makkelijker vervangen. Toch zijn wij één groep en geven met z'n allen vorm aan de Queens.


OUR PERFORMANCES

Op dit moment richten wij ons op het neerzetten van twee korte musicaltheaterprogramma's die kunnen worden uitgevoerd tijdens festivals, culturele evenementen, feesten, huiskamers en open podia. De theaterblokken zullen een 'vintagegevoel' hebben wat betreft aankleding. Onze optredens bestaan niet alleen uit zang, ze zijn geheel geregisseerd en soms van dans voorzien. We kunnen optreden op een klein podium, binnen of buiten en hebben weinig nodig anders dan onszelf en enkele kleine rekwisieten die wij zelf verzorgen. Het is dus makkelijk om een optreden van ons te realiseren. Wij richten ons op het directe, persoonlijke contact met het publiek. De Queens zijn inmiddels goed ingespeeld en komen met hun twee spetterende theaterblokken vanaf januari 2022 weer naar je toe. In december 2021 hopen wij, na de vele tegenvallers door de Coronacrisis, met een spetterende premiere te komen waarmee wij onze terugkeer zullen vieren!

About OUR QUEENS

Onze dames zijn op het moment druk bezig met de repetities van ons nieuwe muziektheaterblok ' Queens langs de Grachten' en de extra speciale 'Period Pieces'.